Tiba en Lisa 1e en 2e en Hidde 6e in Nationale bouldercompetitie

Afgelopen zaterdag won Tiba Vroom Boulder 4 en werd daarmee winnaar van de Nationale bouldercompetitie 2020! Lisa Klem werd tweede en Hidde Bakker zesde! Een fantastisch resultaat voor het Revolt Climbing Team, dat hierdoor de tweede plaats pakte in het teamklassement.

Winst voor Tiba Vroom

De strijd in de Nationale bouldercompetitie was dit jaar bij de dames bijzonder spannend. De verschillen waren klein. Tiba Vroom (20) werd tweede in Boulder 1 en won vervolgens Boulder 2 , 3 en 4, de laatste met minimaal verschil. Uiteindelijk behaalde ze de maximale score van 400 punten (100 per gewonnen wedstrijd) omdat de veertienjarige Sabina van Essen, die Boulder 1 won, met dispensatie meedeed en niet in de einduitslag werd opgenomen.

Tiba Vroom wint Boulder 4 - 2020. Foto Sytse van Slooten
Tiba Vroom in Boulder 4 – foto Sytse van Slooten

Tweede plaats voor Lisa Klem

In deze spannende strijd werd de jeugdige Lisa Klem (15) met een zwaar bevochten tweede plek in Boulder 4 ook tweede in de Nationale bouldercompetitie. Eerder behaalde ze een tweede plaats in Boulder 1 en derde plaatsen in Boulder 2 en 3. Daarmee deed ze het in haar tweede jaar bij de senioren bijzonder goed.

Lisa topt boulder 2

Zesde plaats voor Hidde Bakker

Ook Hidde Bakker (17) deed voor het tweede jaar mee aan deze Nationale seniorencompetitie. Ook voor hem was de zesde plaats een uitstekend resultaat. Hij behaalde in de vier wedstrijden een 9e, 7e, 6e en 8e plaats.

Hidde Bakker tijdens een wedstrijdsimulatie in de Revolt Boulderhal – foto Ben Vroom

NK Boulder 2020

Hidde, Lisa en Tiba hebben zich hiermee geplaatst voor het NK Boulder 2020 dat op 21 maart in onze hal zal plaatsvinden. Kijk op de website van het NK Boulder voor het programma en tickets.

Video boulder 4

Kijk hieronder naar het videoverslag van de finale van Boulder 4.

Het hele wedstrijdverslag is te lezen op de site van de NKBV.