Tiba Vroom bij Jacky Godoffe

Ons Revolt Climbing Teamlid en toekomstig routebouwer Tiba Vroom reisde in september af naar Fontainebleau om een routebouw workshop te volgen van de beroemde bouwer Jacky Godoffe.

Tiba heeft al wat ervaring met het bouwen van boulders in verschillende boulderhallen, maar nu zij binnenkort deel uit gaat maken van het vaste bouwteam van Revolt, wilde ze haar skills nog even aanscherpen door deze cursus te volgen.

Jacky Godoffe is al jarenlang één van de meest gerenommeerde bouwers ter wereld. Hij heeft voor zeer veel World cups gebouwd, zowel lead als boulder, en nog een groot aantal andere internationale events. Daarnaast bouwt hij veel wedstrijdsimulaties voor het Franse team in de boulderhal Karma in Fontainebleau.

Hij gaf de cursus samen met Nataleigh Bell, ervaren routebouwster en onder andere hoofdroutebouwer voor het Belgische nationale team.

Foto: Lena Drapella

Tiba Vroom: “Het was vooral bijzonder om te zien hoe Jacky kijkt naar het routebouwen. Het is een creatief proces met zo min mogelijk regels en beperkingen. Alles is mogelijk. Dat is heel anders dan ik gewend was.”

Deze routebouw cursus maakte deel uit van het Women’s bouldering festival in Fontainebleau. De dag na de cursus werd er uiteraard nog geboulderd op de rotsen in het bos.

Foto: Lena Drapella