Hidde Bakker en Tiba Vroom in team NL

Revolt teamleden Hidde Bakker en Tiba Vroom maken sinds kort deel uit van Team NL van de NKBV, waar Lisa Klem al langere tijd in zit.

Hidde Bakker

Hidde (17) maakte in 2016 voor het eerst kennis met klimmen en boulderen in de Klimmuur Haarlem. Er sloeg een vonk over en sindsdien heeft hij vele uren in klim- en boulderhallen doorgebracht. In het voorjaar van 2018 ontmoette hij Tiba Vroom bij een jeugdboulderwedstrijd. Zij vroeg hem om te komen trainen bij West Coast Climbing, het huidige Revolt Climbing Team. Dat beviel goed en sindsdien maakt Hidde deel uit van het team.

In 2019 is Hidde doorgebroken met een 1e plaats in de NKBV Bouldercompetitie Jeugd A , een 6e plaats bij het NJK Jeugd A en een 10e plaats bij het NK boulder.

Hidde houdt ook erg van buiten klimmen, bijv. in Fontainebleau of Targasonne.

Hidde in Sanquine 7A+ in Fontainebleau

Tiba Vroom

Tiba (20) maakte al enige jaren deel uit van Jong Oranje en heeft ruime ervaring van het klimmen van internationale (jeugd) wedstrijden. In 2017 eindigde ze als derde bij een Europese Jeugd Cup boulder in Sofia en bij senioren World Cups boulder heeft ze de afgelopen twee jaren meermalen top 50 geklommen. In 2019 werd ze tweede bij het NK boulder en tweede in zowel de NKBV boulder- als leadcompetitie.

Na een aantal jaren Jong Oranje was het niet gelukt om voor het seizoen 2019 meteen de overstap naar het senioren Team NL te maken, maar bij World Cups en op internationale wedstrijden als de BLOC Masters in Studio Bloc dit voorjaar heeft ze laten zien dat ze verder kan groeien richting internationale top. Zowel het Revolt Climbing Team als Team NL gaat haar helpen bij haar ambitie de Olympische Spelen 2024 in Parijs te halen.

Tiba topt de eerste boulder in de finale NK boulder 2019